WerkZorgCombinatie

Leven naar je eigen waarden

 


Al je ideeën over 'perfect' moeten zijn, eerst alle verantwoordelijkheden en dan pas je eigen behoeftes mogen vervullen, kunnen een oorzaak zijn voor de stress die je ervaart.

Wat vind jij belangrijk?
Leven naar wat jij belangrijk vindt, wat jij wilt, waar jij je goed bij voelt, hoe doe je dat? Hoe geef je je kinderen mee wat zij nodig hebben. Hoe weet je eigenlijk wat je belangrijk vindt?

Een counsellor gaat met jou op zoektocht. Doordat een counsellor samenvat, doorvraagt, en spiegelt, kan je beter bij je eigen ideeën komen. 


Bevlogen werken
Bevlogenheid is het tegenovergestelde van een burnout. Als je bevlogen aan het werk bent, vliegt de tijd voorbij en krijg je er energie van in plaats van dat het energie kost. Wilmar Schaufeli (deskundige op het terrein van burnout en bevlogenheid), beschrijft in "Bevlogen aan het werk", dat bevlogen mensen drie kenmerken gemeen hebben:

  • ze voelen zich vitaal, energiek, sterk en veerkrachtig;

  • ze voelen zich betrokken bij hun werk;

  • ze gaan op in hun werk, worden er door opgezogen, maar weten wel de balans te vinden. 

Je kunt op een aantal manieren je bevlogenheid verhogen. In de eerste plaats is het zowel voor de mentale als de lichamelijke gezondheid goed om problemen en stress van je af te praten.  

 

 
In de tweede plaats helpt het om te ontdekken wat belangrijke waarden voor jou zijn, en daar in de praktijk voor op te komen. In de derde plaats verhoogt een plezierig team je bevlogenheid in het werk, en daar kan je zelf vaak ook wat aan bijdragen.