WerkZorgCombinatie

Werkzorgcombinatie


"Ik ben dol op mijn werk, en op mijn kinderen! Maar soms...."


Werken en zorgen heeft veel voordelen. Je ziet je kinderen opgroeien, en op het werk heb je sociale contacten, uitdagende taken en voldoening.  

Tegelijkertijd kan het veel van je vindingrijkheid vragen om  het allemaal in goede banen te leiden. Je hebt het gevoel geleefd te worden, en alleen maar bezig te zijn met wat moet. 

De frustraties van je werk neem je mee naar huis, of de zorgen van thuis leiden tot concentratieproblemen op het werk. Zo beïnvloeden
werken en zorgen elkaar.


"Mijn zoon is zo vaak ziek, dat ik alleen maar bezig ben opvang te regelen. Ik weet niet of werken nog wel opweegt tegen al het geregel."  

Het gevoel geleefd te worden is vervelend omdat je niet meer zelf in de hand lijkt te hebben wat er gebeurt. Een taak wordt veel vervelender als je het 'moet' doen, zonder dat je het in de hand hebt. Werknemers die invloed hebben op hoe en wanneer ze hun taken mogen uitvoeren, hebben veel minder last van stress. 

Het goede nieuws is dat je je gedachten over wat je 'moet' doen, kunt veranderen. In een counsellingstraject kun je die verplichtende gedachten ontdekken en veranderen.


"Nu alles niet meer zo perfect hoeft van mezelf, kan ik veel meer genieten van de leuke dingen"


Wat vind je een last in je huidige leven? Wat zou je anders willen? Wil je anders denken, of andere keuzes maken? In een counsellingtraject kom je daarachter. Met behulp van een reëel stappenplan zet je de stappen die jij wilt. Deskundig begeleid, vertrouwelijk, en toegesneden op jouw situatie.

Heb je geen idee wat je anders wilt? Ben je zo moe of heb je zoveel verdriet dat je niet weet waar je moet beginnen? Een counsellor helpt je stil te staan bij wat er nu aan de hand is. Waarom voel je je zo? Wat houdt dat gevoel in stand? Zo kan je beter zicht krijgen op je situatie, leer je je gevoelens herkennen, en je eigen valkuilen zien.