WerkZorgCombinatie

Wat wil ik en hoe bereik ik dat

 

In de tweede stap van het counsellingsproces krijg je zicht op wat je situatie allemaal in stand houdt. Dat is belangrijke informatie om in de derde stap, 'wat wil ik eigenlijk, en hoe bereik ik dat?' succes te kunnen boeken.


Gericht op resultaten
Counselling is sterk gericht op resultaten behalen. Het blijft niet bij praten en in kaart brengen. In de derde fase van een counsellingstraject formuleer je wat je anders zou willen en hoe je dat zou kunnen bereiken.

Stel dat je tevreden met je baan bent, en ook je dagen thuis met de kinderen wilt houden, maar graag af wilt van het uitgebluste gevoel. Uit de eerste sessies zou bijvoorbeeld kunnen blijken dat je graag alles perfect doet. En dat je nauwelijks tijd hebt voor ontspanning. In de latere gesprekken stellen we samen een plan op hoe je wel die ontspanning kunt vinden, en weer nieuwe energie kunt opdoen.Waar wil je heen?
Jij bent zelf degene die aan het roer staat, de cousellor kan je helpen een kaart te maken om de route op uit te stippelen.

De counsellor wijst je op ondiepe stukken (wat doe je bijvoorbeeld als je moeder belt op je sportavond), en op alternatieven (wat maakt dat je liever die kant op vaart, dan die andere kant die veel makkelijker lijkt?).
De frequentie van de gesprekken kan in deze fase wat lager komen te liggen. Het precieze counsellingstraject vullen we natuu
rlijk in samenspraak in.