WerkZorgCombinatie

Voorkomen van burnout

Voor een burnout heeft niemand tijd. Liever lopen we een tandje harder dan te erkennen dat het de verkeerde kant op gaat. 


Workshop Herken je Werkstress

Werkzorgcombinatie is campagnesupporter van Check je werkstress. Deze landelijke campagne vraagt aandacht voor psychisch gezond werken.
Samen met Voorkom Onnodig Verzuim hebben we een inzichtelijk model gemaakt, waarmee je snel de oorzaken van je stressklachten kan doorgronden.

Workshops op dit thema zijn aan te vragen via info@werkzorgcombinatie.nl

.  
Herkennen van een Burnout, info-ochtend


Niemand heeft tijd voor een burnout. Tijdig herkennen van signalen, helpt je een burnout te voorkomen. Wat kan jij doen om gezond te blijven in je werk? Herken je bij een vriendin of een familielid tekenen, maar weet je niet hoe je degene zou kunnen helpen? Vaak ziet de omgeving al eerder dat iemand burnout dreigt te raken. Leer de signalen van burnout kennen! Of doe de burnouttest. 

Workshop Burnout voor hulpverleners:

Leer de signalen van een burnout herkennen, en de aanknopingspunten om je clienten te begeleiden in het voorkomen van een burnout.  Een heel groot deel van de werkende bevolking krijgt te maken met (naderende) burnout. Veel van de klachten kunnen duiden op andere aandoeningen en ziektes, dus het goed kunnen analyseren van de situatie van een klant is belangrijk. Vaak doen mensen met een burnout een beroep op de helpende kanten van een hulpverlener, maar daar zijn klanten op de lange termijn niet bij gebaat. Als hulpverlener leer je in deze workshop de dimensies van een burnout kennen, wordt ingegaan op de verschillende theorieen over het ontstaan, en krijg je zicht op hoe de persoonlijkheid van mensen van invloed is op het ontstaan van een burnout.
De trainer, Esther Bergsma, combineert haar eigen ervaringen met het coachen van mensen, en haar ervaringen met burnout, met een gedegen theoretische kennis.

Deze workshop is door de Algemene Beroepsvereniging voor Counselors (ABvC) geaccrediteerd, en is gewaardeerd met 3 PE-punten.

Workshop Burnout voorkomen voor bedrijven:

Leer als verzuimverantwoorlijke tijdig de burnout-klachten van uw medewerkers te signaleren zodat u verzuim kunt voorkomen. Voor meer informatie over deze training zie burnout-preventietrainingen.

Laat uw werknemers informeren over de risico-factoren voor een burnout, en hoe zij die kunnen voorkomen. Deze workshop kan op maat gemaakt worden, en aangevuld worden met persoonlijke begeleiding of verdieping in de vorm van vervolg-workshops. Neem vrijblijvend contact op om te overleggen over de mogelijkheden.

Kosten: in overleg, indicatie: €500 per dagdeel voor een groep van 12 medewerkers.
Duur: in overleg, ongeveer 2,5 uur.